• Projekt "Mediálne javisko inakosti" z programu Erasmus+
          • Projekt "Mediálne javisko inakosti" z programu Erasmus+

          • Mediálne javisko inakosti je pozoruhodný projekt, ktorý spolufinancuje program Európskej únie Erasmus+ a jedným z výstupov bude aj vysielanie TV Terapeut. 

            Projekt je realizovaný od 1. mája 2021 a končí 30. apríla 2023, ktorého cieľom je zosieťovať vzdelávacie a kultúrno - umelecké inštitúcie, ktoré budú spolutvorcami inovovaných učebných osnov, metodickej príručky, obsahu internetovej televízie - tutoriálov s etudami, a tým kvalitatívne posunúť ich prácu v oblasti dramatickej výchovy, dramatoterapie, teatroterapie a iných liečebných metód na vyššiu úroveň.

            V závere projektu sa uskutoční prehliadka dramatickej tvorivosti ľudí s mentálnym a kombinovaným postihnutím "Integrácia s gráciou", ktorú oraganizuje Spojená škola internátna vo Vranove nad Topľou. Za účelom príprav a pokroku aktivít sa uskutočnilo 14. februára 2023 projektové stretnutie partnerov a to aj s možnosťou supervízie pri nakrúcaní v školskom TV štúdiu Filmovej školy.    

            O projekte a nakrúcaní sa dozviete tu a z reportáže Filmovej školy, ktorú pedagogicky viedol Matúš Men. Redaktorkou je Nina Vicová - naša šikovná štvrtáčka.

            #Erasmus+

            #ErasmusPlus

            #Filmovaskola                

        • Výsledky florbalového zápasu našich študentov
          • Výsledky florbalového zápasu našich študentov

          • Aj naši filmári sú šikovní florbalisti

            Posledné týždne to na Filmovej škole žilo florbalom! V rámci telesnej výchovy sa naši študenti mohli zúčastniť školského florbalového turnaja .

            Tieto dni sa uskutočnili posledné zápasy a my Vám už prinášame aj výsledky:

            1. miesto 3.F

            2. miesto 4.F

            3. miesto 2.F

            4. miesto 1.F

            Najlepším strelcom na florbalovom turnaji sa stal Dávid Poľák (4.F) s celkovým počtom 18 gólov. Najlepším hráčom sa stal Samuel Chrapek (3.F).

            Všetkým zúčastneným gratulujeme!

            .

            Foto: Timotej Škrepták (3.F) a Daniel Rázus (2.F)

          • Olympiáda v anglickom jazyku – výsledky okresného kola

          • Dňa 19.1.2023 sa zúčastnili dvaja žiaci z našej školy - Emma Hatoková zo IV.F v kategórii 2B a Michal Zubko z II.F v kategórii 2A, okresného kola olympiády v anglickom jazyku.

            Vo svojej kategórii medzi gymnazistami a žiakmi stredných škôl Emma získala úžasné 1. miesto a postupuje do krajského kola a Michal sa umiestnil na výbornom 2. mieste.

            Obom študentom ďakujeme za vynikajúcu reprezentáciu našej školy a srdečne blahoželáme!!!

            Emme Hatokovej držíme palce a želáme jej, aby svoje vedomosti a komunikačné schopnosti v angličtine využila čo najlepšie počas krajského kola, ktoré sa bude konať 16.2.2023.

            Kolektív SŠUP filmovej

          • Vianočné prázdniny a Vianočný pozdrav 🎄

          • Riaditeľstvo SŠUPF oznamuje žiakom a rodičom, že Vianočné prázdniny sa začínajú od 23. decembra 2022 do 8. januára 2023. Vyučovanie sa začína 9. januára 2023 (pondelok).

            🎄Riaditeľstvo SŠUPF Vám praje príjemné prežitie Vianočných sviatkov v kruhu svojich najbližších a Šťastný Nový rok.

            PF 2023 / Veronika Šimkaninová, I.F

        • GreenFilmTourism - podpora zvyšovania šetrnosti filmovej a TV produkcie k životnému prostrediu
          • GreenFilmTourism - podpora zvyšovania šetrnosti filmovej a TV produkcie k životnému prostrediu

          • Záver týždňa na Filmovej škole opäť patril environmentálnej téme 🌱 a to prostredníctvom celodenného ekologického workshopu, ktorý organizovalo Inovačné partnerské centrum Prešov v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Interreg V-A Poľsko – Slovensko 2014 – 2020.🇪🇺

            Workshop bol určený pre zástupcov kreatívneho sektora a prednášajúci/lektori zo vzdelávacích inštitúcií, či profesionáli z filmového a produkčného sektora edukatívne ale aj motivačne zdieľali trvalo udržateľné riešenia i nástroje zamerané na rozvoj filmovej a televíznej produkcie šetrnej k životnému prostrediu.

              🎥 #GreenFilmTourism 🎬 🇸🇰 #Filmovaskola

            📸 Tomáš Cicoň a Lívia Kanócz z III.F

        • Cesta z energetickej pasce 🌱 Way out of EnergyTrap
          • Cesta z energetickej pasce 🌱 Way out of EnergyTrap

          • Dnes sa naši študenti a učitelia zúčastnili environmentálneho workshopu a online aktivity v rámci projektu "Cesta z energetickej pasce - uvedomelejšie za menej energie", ktorého cieľom je upozorniť na dôležitosť ochrany prírodných zdrojov prostredníctvom podpory energie z obnoviteľných zdrojov. V závere podujatia sa zapojili do online kvízu "EnergyTrap" s otázkami zameranými na úspory energie, emisií a ochrany životného prostredia v domácnosti aj na škole. 

            Environmentálne tipy a ďalšie online hry či kvízy nájdete na stránke projektu https://energytrap.eu/

            Napr.:

            • Vedeli ste, že: "40 % našich nákupov je neplánovaných a v mnohých prípadoch zbytočných. A nákupom zbytočných vecí len zvyšujeme množstvo odpadu." ...
            • "Pri rozklade odpadu na skládkach vzniká veľké množstvo metánu a oxidu uhličitého, ktoré sú zodpovedné za globálne otepľovanie...

            Foto: Daniel Rázus z II.F 📸

        • O financiách s projektom VR Generation
          • O financiách s projektom VR Generation

          • Zapojili sme sa do projektu VR Generation zameraného na zlepšenie finančnej gramotnosti študentov. Prostredníctvom aplikácie a 3D okuliarov edukatívne žiaci prechádzajú siedmymi kapitolami v oblasti financií s Egom, ktorý vysvetluje ako fungujú peniaze. Môžu sa aj zabaviť absolvovaním hry vo virtuálnej realite s virtuálnymi okuliarmi v reálnom prostredí, v ktorom zažijú rôzne situácie týkajúce sa finančného rozhodovania. Zároveň môžu diskutovať na tému základné pravidlá rozumného hospodárenia s financiami alebo cieľavedomý prístup k životu. Na záver je pre študentov pripravený krátky test. Cieľom projektu podporeného Nadáciou Tatrabanky a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR je zlepšiť vzťah mladých ľudí k ich financiám a naučiť ich zodpovednému hospodáreniu s nimi.

        • Vyhodnotenie školského kola Olympiády v anglickom jazyku
          • Vyhodnotenie školského kola Olympiády v anglickom jazyku

          • V dňoch 22. novembra a 29. novembra 2022 sa uskutočnilo v našej škole školské kolo Olympiády v anglickom jazyku. Žiaci súťažili v dvoch kategóriách, prváci a druháci v kategórii 2A a tretiaci, štvrtáci v kategórii 2B. Celkový počet bodov z písomnej i ústnej časti bol 70 bodov v oboch kategóriách rovnako.

            🏆Víťazom kategórie 2A sa stal Michal Zubko z II.F, ktorý dosiahol celkový počet bodov 57 a víťazkou kategórie 2B sa stala Emma Hatoková zo IV.F, ktorá dosiahla celkový počet bodov 64. Obaja postupujú do okresného kola olympiády v anglickom jazyku.

            Víťazom gratulujeme a želáme veľa šťastia 🤞​ v ďalšej reprezentácii! 🙂

        • Workshop keramickej tvorby a pohody pedagógov
          • Workshop keramickej tvorby a pohody pedagógov

          • V rámci starostlivosti o duševné zdravie a wellbeing zamestnancov uskutočnil sa úvodný workshop keramickej tvorby pod vedením Mgr. art. Romany Palkovej a Ing. Daniela Tatarku. Obsahom podujatia bola prednáška o možnostiach tvorby v keramickom materiáli, základnej práce s ním, inšpirácie zo súčasného umenia, teoretická príprava pre tvorbu keramiky vytváraním z voľnej ruky, príprava keramického materiálu. Záver prvej fázy keramickej tvorby patril individuálnej autorskej práci – rozličné „praveké“ techniky modelovania a dekorovania keramického črepu s následným procesom sušenia. Podujatie bolo prepojené s rozhovormi pedagógov a ochutnávkami ich domácich sladkých maškŕt. 

            Lektorom aj účastníkom ďakujeme a v kreatívnej, relaxačno-vzdelávacej aktivite pokračujeme.

        • Riaditeľské voľno - 18.11.2022 (piatok)
          • Riaditeľské voľno - 18.11.2022 (piatok)

          • Riaditeľka Súkromnej školy umeleckého priemyslu filmovej na Petzvalovej 2 v Košiciach v súlade so zákonom 245/2008 Z. z. (podľa § 150 ods. 5) poskytuje študentom školy z prevádzkových dôvodov dňa 18.11.2022 (piatok) riaditeľské voľno. Vo vyučovaní budú žiaci pokračovať v pondelok 21.11.2022.

            PhDr. Jarmila Uhríková, RŠ

            V Košiciach, 15.11.2022

          • Fotografie mesiaca 📸

          • V rámci fotografického ateliéru vyberieme každý mesiac top fotografiu z tvorby študentov prvého a druhého ročníka. Fotografiami mesiaca september 2022 sa stali práce študentov 2. ročníka:

            📸 Alex Osvaldo Kostovčík a Andrea Tomková, II.F, téma: poézia / ilustrácia

        • Vyhodnotenie súťaže Mobilfest 2022
          • Vyhodnotenie súťaže Mobilfest 2022

          • V pondelok 31. októbra sme mali možnosť sledovať živý prenos zo slávnostného vyhodnotenia tohtoročného MobilFestu. Živý prenos nájdete v archíve - https://www.facebook.com/MobilFestSlovensko/videos/2348523861961563 .

            Prinášame Vám súpis všetkých výhercov:

            Kategória DETI (do 14 rokov)

            1. Ester Klárová a Dorota Kováčiková - Brokolička

            2. Eva Szabóová - Maliarka Jeseň (SZUŠ Petzvalova 2, Košice)

            3. Šimon Salanci - Štipľavá práca (SZUŠ Petzvalova 2, Košice)

            Kategória ŠTUDENTI A ŽIACI (15-18 rokov)

            1. Lívia Kanócz - E-motion’s (III.F, SŠUPF)

            2. Nikola Mišurová - Bú&Mů (II.F, SŠUPF)

            3. Timotej Škrepták - Ako to vidím ja? (III.F, SŠUPF)

            Kategória DOSPELÍ (18 rokov a viac)

            1. Julián Bosák - BAYWATCH VR

            2. Štefan Haško a kolektív SZUŠ Petzvalova 2, Košice - Severské video

            3. Štefan Haško a Nicol Želtvayová - Tvoje prvé lietania so šarkanom

             

            Všetkým výhercom srdečne gratulujeme a už teraz sa tešíme na ďalší ročník MobilFestu!

        • Imatrikulácia a jesenné prázdniny
          • Imatrikulácia a jesenné prázdniny

          • Záverečný deň pred jesennými prázdninami patril Halloweenskej imatrikulácii prvákov. Druháci si pre nich pripravili kreatívny program a my sa tešíme, že prváci sú už oficiálnymi členmi našej filmárskej rodiny!

            Opäť sa stretneme v škole 2. novembra 2022 (streda).

            Prajeme Vám príjemné prežitie jesenných prázdnin a sviatočných dní.

        • #ErasmusDays - 35. rokov programu Erasmus+
          • #ErasmusDays - 35. rokov programu Erasmus+

          • V dňoch 13. – 15. októbra 2022 sa koná piaty ročník #ErasmusDays.

            ​​​​​​​Pri tejto príležitosti troch dní osláv vám predstavujeme prehľad našich úspešných projektov programu Erasmus+, foto postrehov z pobytov a tiež nový spot k 35. výročiu programu, ktorý sme nedávno vyrobili pre SAAIC - Národná agentúra programu Erasmus+ pre vzdelávanie a odbornú prípravu. 

            Filmová škola, ktorá je držiteľom certifikátu značky Excelentnosti a akreditácie v rámci programu Erasmus+, možno bude inšpiráciou pre ostatných aj po celom svete.

            I❤️ErasmusPlus


            Projekty 2014 - 2023 kľúčových akcií 

            KA1 - Vzdelávacia mobilita jednotlivcov

            KA2 - Spolupráca v oblasti inovácií a výmeny osvedčených postupov

            Prebiehajúce:

            • Erasmus+ č. 2022-1-SK01-KA121-VET-000057367 (Nové príležitosti v oblasti multimédií a umenia VIII.) 
            • Erasmus+ č. 2021-1-SK01-KA121-VET-000012060 (Nové príležitosti v oblasti multimédií a umenia VII.)
            • Erasmus+ č. 2020-1-SK01-KA202-078338 (Laboratórium inovácií a tvorivosti) koordinátor
            • Erasmus+ č. 2020-1-SK01-K227-SCH-094296 (Mediálne javisko inakosti) partner
            • Erasmus+ č. 2020-1-SK01-KA116-077914 (Nové príležitosti v oblasti multimédií a umenia VI.)
            • Akreditácia na Erasmus č. 2020-1-SK01-KA120-VET-094253

            Ukončené:

            • Erasmus+ (Nové príležitosti v oblasti multimédií a umenia V.)
            • Erasmus+ (Creativity, Media and Culture Treasures Connect Us) partner
            • Erasmus+ (Nové príležitosti v multimédiách a umení IV.)
            • Erasmus+ (Nové príležitosti v multimédiách a umení III.)
            • Erasmus+ (New Opportunities in Multimedia and Art II.)
            • Erasmus+  Charta pre mobility v odbornom vzdelávaní a príprave
            • Erasmus+ (Creative Lion)
            • Erasmus+ (New Opportunities in Multimedia and Art I.)
        • OZNAM - triedne aktívy (ZRPŠ)
          • OZNAM - triedne aktívy (ZRPŠ)

          • Riaditeľstvo Súkromnej školy umeleckého priemyslu filmovej oznamuje rodičom a zákonným zástupcom žiakov I. až III.F triedy, že dňa 13. októbra 2022 (štvrtok) o 16.00 hod. sa uskutočnia triedne aktívy s pedagógmi školy v príslušných učebniach.

            Uvítame Vašu účasť.

            Hirjaková, ZRŠ

    • Kontakty

      • Súkromná škola umeleckého priemyslu filmová, Petzvalova 2, Košice
      • Riaditeľka školy: PaedDr. Danka Kováčová (+421 915 852 501) Zástupkyňa riaditeľky: Ing. Lívia Hirjaková (+421 907 575 980, hirjakova@gmail.com) Manažér audiovizuálnej tvorby: Mgr. Valter Uhrík (+421 905 902 826; wuhrik@gmail.com) Sekretariát: Ing. Emília Romanová (+421 55 685 77 48)
      • Petzvalova 2 040 11 Košice - Západ Slovakia
      • 35558555
      • 2021875229
      • www.filmovaskola.edupage.org
      • SK47 0200 0000 0018 2824 6953
      • 100014863
      • Obvodné oddelenie Policajného zboru Košice Západ Považská 38 040 11 Košice Tel.: 0961932855 Email: ooke.zapad@minv.sk
    • Prihlásenie