• Darujte 2% z Vašich daní
          • Darujte 2% z Vašich daní

          • Milí priatelia,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí.

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, stiahnite si tlačivo: Vyhlásenie o poukázaní 2% z dane a postupujte, prosím podľa nižšie uvedených krokov.

            Ďakujeme!

            Filmová škola

             

            Popis krokov pre venovanie 2% z dane.

            Ste zamestnanec a ročné zúčtovanie dane za Vás robí zamestnávateľ?

            1. Požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň.
            2. Požiadajte zamestnávateľa, aby Vám vystavil Potvrdenie o zaplatení dane.
            3. Z tohto Potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať 2% z Vašej zaplatenej dane – to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať. Táto suma však musí byť minimálne 3 €.
            4. Stiahnite si a vyplňte tlačivo Vyhlásenie o poukázaní 2% z dane.
            5. Vyplnené tlačivá – Vyhlásenie aj Potvrdenie, doručte najneskôr do 30. apríla 2023 na
            6. daňový úrad podľa miesta Vášho bydliska.
            7. Vyplnené tlačivá môžete doručiť aj na sekretariát školy najneskôr do 21.04.2023.

            Podávate si daňové priznanie sami?

            1. Riadne vyplňte daňové priznanie.
            2. Vypočítajte si Vaše 2% z dane z príjmov fyzickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať, minimálne však 3,00 eur.
            3. V daňovom priznaní pre fyzické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 2% z dane v prospech 1 prijímateľa (typ A: VIII. Oddiel priznania, typ B: XII. Oddiel priznania).
              Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:

              Názov: Filmová škola
              IČO:  35567899
            4. Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového
              priznania (zvyčajne do 31.3.2023) na daňový úrad podľa Vášho bydliska.
        • Projekt "Mediálne javisko inakosti" z programu Erasmus+
          • Projekt "Mediálne javisko inakosti" z programu Erasmus+

          • Mediálne javisko inakosti je pozoruhodný projekt, ktorý spolufinancuje program Európskej únie Erasmus+ a jedným z výstupov bude aj vysielanie TV Terapeut. 

            Projekt je realizovaný od 1. mája 2021 a končí 30. apríla 2023, ktorého cieľom je zosieťovať vzdelávacie a kultúrno - umelecké inštitúcie, ktoré budú spolutvorcami inovovaných učebných osnov, metodickej príručky, obsahu internetovej televízie - tutoriálov s etudami, a tým kvalitatívne posunúť ich prácu v oblasti dramatickej výchovy, dramatoterapie, teatroterapie a iných liečebných metód na vyššiu úroveň.

            V závere projektu sa uskutoční prehliadka dramatickej tvorivosti ľudí s mentálnym a kombinovaným postihnutím "Integrácia s gráciou", ktorú oraganizuje Spojená škola internátna vo Vranove nad Topľou. Za účelom príprav a pokroku aktivít sa uskutočnilo 14. februára 2023 projektové stretnutie partnerov a to aj s možnosťou supervízie pri nakrúcaní v školskom TV štúdiu Filmovej školy.    

            O projekte a nakrúcaní sa dozviete tu a z reportáže Filmovej školy, ktorú pedagogicky viedol Matúš Men. Redaktorkou je Nina Vicová - naša šikovná štvrtáčka.

            #Erasmus+

            #ErasmusPlus

            #Filmovaskola                

        • Výsledky florbalového zápasu našich študentov
          • Výsledky florbalového zápasu našich študentov

          • Aj naši filmári sú šikovní florbalisti

            Posledné týždne to na Filmovej škole žilo florbalom! V rámci telesnej výchovy sa naši študenti mohli zúčastniť školského florbalového turnaja .

            Tieto dni sa uskutočnili posledné zápasy a my Vám už prinášame aj výsledky:

            1. miesto 3.F

            2. miesto 4.F

            3. miesto 2.F

            4. miesto 1.F

            Najlepším strelcom na florbalovom turnaji sa stal Dávid Poľák (4.F) s celkovým počtom 18 gólov. Najlepším hráčom sa stal Samuel Chrapek (3.F).

            Všetkým zúčastneným gratulujeme!

            .

            Foto: Timotej Škrepták (3.F) a Daniel Rázus (2.F)

          • Olympiáda v anglickom jazyku – výsledky okresného kola

          • Dňa 19.1.2023 sa zúčastnili dvaja žiaci z našej školy - Emma Hatoková zo IV.F v kategórii 2B a Michal Zubko z II.F v kategórii 2A, okresného kola olympiády v anglickom jazyku.

            Vo svojej kategórii medzi gymnazistami a žiakmi stredných škôl Emma získala úžasné 1. miesto a postupuje do krajského kola a Michal sa umiestnil na výbornom 2. mieste.

            Obom študentom ďakujeme za vynikajúcu reprezentáciu našej školy a srdečne blahoželáme!!!

            Emme Hatokovej držíme palce a želáme jej, aby svoje vedomosti a komunikačné schopnosti v angličtine využila čo najlepšie počas krajského kola, ktoré sa bude konať 16.2.2023.

            Kolektív SŠUP filmovej

          • Vianočné prázdniny a Vianočný pozdrav 🎄

          • Riaditeľstvo SŠUPF oznamuje žiakom a rodičom, že Vianočné prázdniny sa začínajú od 23. decembra 2022 do 8. januára 2023. Vyučovanie sa začína 9. januára 2023 (pondelok).

            🎄Riaditeľstvo SŠUPF Vám praje príjemné prežitie Vianočných sviatkov v kruhu svojich najbližších a Šťastný Nový rok.

            PF 2023 / Veronika Šimkaninová, I.F

        • GreenFilmTourism - podpora zvyšovania šetrnosti filmovej a TV produkcie k životnému prostrediu
          • GreenFilmTourism - podpora zvyšovania šetrnosti filmovej a TV produkcie k životnému prostrediu

          • Záver týždňa na Filmovej škole opäť patril environmentálnej téme 🌱 a to prostredníctvom celodenného ekologického workshopu, ktorý organizovalo Inovačné partnerské centrum Prešov v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Interreg V-A Poľsko – Slovensko 2014 – 2020.🇪🇺

            Workshop bol určený pre zástupcov kreatívneho sektora a prednášajúci/lektori zo vzdelávacích inštitúcií, či profesionáli z filmového a produkčného sektora edukatívne ale aj motivačne zdieľali trvalo udržateľné riešenia i nástroje zamerané na rozvoj filmovej a televíznej produkcie šetrnej k životnému prostrediu.

              🎥 #GreenFilmTourism 🎬 🇸🇰 #Filmovaskola

            📸 Tomáš Cicoň a Lívia Kanócz z III.F

        • Cesta z energetickej pasce 🌱 Way out of EnergyTrap
          • Cesta z energetickej pasce 🌱 Way out of EnergyTrap

          • Dnes sa naši študenti a učitelia zúčastnili environmentálneho workshopu a online aktivity v rámci projektu "Cesta z energetickej pasce - uvedomelejšie za menej energie", ktorého cieľom je upozorniť na dôležitosť ochrany prírodných zdrojov prostredníctvom podpory energie z obnoviteľných zdrojov. V závere podujatia sa zapojili do online kvízu "EnergyTrap" s otázkami zameranými na úspory energie, emisií a ochrany životného prostredia v domácnosti aj na škole. 

            Environmentálne tipy a ďalšie online hry či kvízy nájdete na stránke projektu https://energytrap.eu/

            Napr.:

            • Vedeli ste, že: "40 % našich nákupov je neplánovaných a v mnohých prípadoch zbytočných. A nákupom zbytočných vecí len zvyšujeme množstvo odpadu." ...
            • "Pri rozklade odpadu na skládkach vzniká veľké množstvo metánu a oxidu uhličitého, ktoré sú zodpovedné za globálne otepľovanie...

            Foto: Daniel Rázus z II.F 📸

        • O financiách s projektom VR Generation
          • O financiách s projektom VR Generation

          • Zapojili sme sa do projektu VR Generation zameraného na zlepšenie finančnej gramotnosti študentov. Prostredníctvom aplikácie a 3D okuliarov edukatívne žiaci prechádzajú siedmymi kapitolami v oblasti financií s Egom, ktorý vysvetluje ako fungujú peniaze. Môžu sa aj zabaviť absolvovaním hry vo virtuálnej realite s virtuálnymi okuliarmi v reálnom prostredí, v ktorom zažijú rôzne situácie týkajúce sa finančného rozhodovania. Zároveň môžu diskutovať na tému základné pravidlá rozumného hospodárenia s financiami alebo cieľavedomý prístup k životu. Na záver je pre študentov pripravený krátky test. Cieľom projektu podporeného Nadáciou Tatrabanky a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR je zlepšiť vzťah mladých ľudí k ich financiám a naučiť ich zodpovednému hospodáreniu s nimi.

        • Vyhodnotenie školského kola Olympiády v anglickom jazyku
          • Vyhodnotenie školského kola Olympiády v anglickom jazyku

          • V dňoch 22. novembra a 29. novembra 2022 sa uskutočnilo v našej škole školské kolo Olympiády v anglickom jazyku. Žiaci súťažili v dvoch kategóriách, prváci a druháci v kategórii 2A a tretiaci, štvrtáci v kategórii 2B. Celkový počet bodov z písomnej i ústnej časti bol 70 bodov v oboch kategóriách rovnako.

            🏆Víťazom kategórie 2A sa stal Michal Zubko z II.F, ktorý dosiahol celkový počet bodov 57 a víťazkou kategórie 2B sa stala Emma Hatoková zo IV.F, ktorá dosiahla celkový počet bodov 64. Obaja postupujú do okresného kola olympiády v anglickom jazyku.

            Víťazom gratulujeme a želáme veľa šťastia 🤞​ v ďalšej reprezentácii! 🙂

        • Workshop keramickej tvorby a pohody pedagógov
          • Workshop keramickej tvorby a pohody pedagógov

          • V rámci starostlivosti o duševné zdravie a wellbeing zamestnancov uskutočnil sa úvodný workshop keramickej tvorby pod vedením Mgr. art. Romany Palkovej a Ing. Daniela Tatarku. Obsahom podujatia bola prednáška o možnostiach tvorby v keramickom materiáli, základnej práce s ním, inšpirácie zo súčasného umenia, teoretická príprava pre tvorbu keramiky vytváraním z voľnej ruky, príprava keramického materiálu. Záver prvej fázy keramickej tvorby patril individuálnej autorskej práci – rozličné „praveké“ techniky modelovania a dekorovania keramického črepu s následným procesom sušenia. Podujatie bolo prepojené s rozhovormi pedagógov a ochutnávkami ich domácich sladkých maškŕt. 

            Lektorom aj účastníkom ďakujeme a v kreatívnej, relaxačno-vzdelávacej aktivite pokračujeme.

        • Riaditeľské voľno - 18.11.2022 (piatok)
          • Riaditeľské voľno - 18.11.2022 (piatok)

          • Riaditeľka Súkromnej školy umeleckého priemyslu filmovej na Petzvalovej 2 v Košiciach v súlade so zákonom 245/2008 Z. z. (podľa § 150 ods. 5) poskytuje študentom školy z prevádzkových dôvodov dňa 18.11.2022 (piatok) riaditeľské voľno. Vo vyučovaní budú žiaci pokračovať v pondelok 21.11.2022.

            PhDr. Jarmila Uhríková, RŠ

            V Košiciach, 15.11.2022

          • Fotografie mesiaca 📸

          • V rámci fotografického ateliéru vyberieme každý mesiac top fotografiu z tvorby študentov prvého a druhého ročníka. Fotografiami mesiaca september 2022 sa stali práce študentov 2. ročníka:

            📸 Alex Osvaldo Kostovčík a Andrea Tomková, II.F, téma: poézia / ilustrácia

        • Vyhodnotenie súťaže Mobilfest 2022
          • Vyhodnotenie súťaže Mobilfest 2022

          • V pondelok 31. októbra sme mali možnosť sledovať živý prenos zo slávnostného vyhodnotenia tohtoročného MobilFestu. Živý prenos nájdete v archíve - https://www.facebook.com/MobilFestSlovensko/videos/2348523861961563 .

            Prinášame Vám súpis všetkých výhercov:

            Kategória DETI (do 14 rokov)

            1. Ester Klárová a Dorota Kováčiková - Brokolička

            2. Eva Szabóová - Maliarka Jeseň (SZUŠ Petzvalova 2, Košice)

            3. Šimon Salanci - Štipľavá práca (SZUŠ Petzvalova 2, Košice)

            Kategória ŠTUDENTI A ŽIACI (15-18 rokov)

            1. Lívia Kanócz - E-motion’s (III.F, SŠUPF)

            2. Nikola Mišurová - Bú&Mů (II.F, SŠUPF)

            3. Timotej Škrepták - Ako to vidím ja? (III.F, SŠUPF)

            Kategória DOSPELÍ (18 rokov a viac)

            1. Julián Bosák - BAYWATCH VR

            2. Štefan Haško a kolektív SZUŠ Petzvalova 2, Košice - Severské video

            3. Štefan Haško a Nicol Želtvayová - Tvoje prvé lietania so šarkanom

             

            Všetkým výhercom srdečne gratulujeme a už teraz sa tešíme na ďalší ročník MobilFestu!

        • Imatrikulácia a jesenné prázdniny
          • Imatrikulácia a jesenné prázdniny

          • Záverečný deň pred jesennými prázdninami patril Halloweenskej imatrikulácii prvákov. Druháci si pre nich pripravili kreatívny program a my sa tešíme, že prváci sú už oficiálnymi členmi našej filmárskej rodiny!

            Opäť sa stretneme v škole 2. novembra 2022 (streda).

            Prajeme Vám príjemné prežitie jesenných prázdnin a sviatočných dní.

    • Kontakty

      • Súkromná škola umeleckého priemyslu filmová, Petzvalova 2, Košice
      • Zriaďovateľ školy: Filmová škola s.r.o., v zastúpení konateľmi: PhDr. Jarmila Uhríková a Mgr. Valter Uhrík (manažér pre audiovizuálnu tvorbu +421 905 902 826; wuhrik@gmail.com) Riaditeľka školy (poverená): Ing. Lívia Hirjaková (+421 907 575 980; hirjakova@gmail.com) Zástupkyňa riaditeľky: Sekretariát: Ing. Emília Romanová (+421 55 685 77 48)
      • Petzvalova 2 040 11 Košice - Západ Slovakia
      • 35558555
      • 2021875229
      • www.filmovaskola.edupage.org
      • SK47 0200 0000 0018 2824 6953
      • 100014863
      • Obvodné oddelenie Policajného zboru Košice Západ Považská 38 040 11 Košice Tel.: 0961932855 Email: ooke.zapad@minv.sk
    • Prihlásenie